První týden v červenci jsme se za naši jednotu T. J. Sokol Holešov v počtu 25 členů zúčastnili Všesokolského sletu v Praze, který měl úžasnou atmosféru. Naši cvičenci byli zapojeni do čtyř sletových skladeb: Leporelo, Babí léto, Rocková symfonie a Před kamerou.

Po sobotním příjezdu sletovým vlakem jsme se ubytovali v pěkné ubytovně blízko Karlova náměstí. V neděli nás čekal slavnostní sletový průvod Prahou, který začínal na Václavském náměstí a byl ukončen na Staroměstském náměstí. V průvodu bylo zhruba 15 tisíc účastníků rozdělených do jednotlivých žup. S radostí, a ještě plni energie jsme mávali a zpívali za praporem Župy Hanácké. Prapor jednoty Holešov nesl náš starosta hrdě a s úsměvem, druhý prapor dorostenek nesl bratr Jakub Vašica z Třebětic i když extrémní teplota krojovaným moc nepřála.

Od pondělí nás čekali pravidelné zkoušky na stadionu Eden nebo blízké cvičné ploše. Zkoušky často probíhaly jak dopoledne, tak odpoledne, jelikož někteří z nás byli zapojeni do dvou skladeb nebo doprovodného programu. Krásným programem byl úterní galavečer v O2 areně, kdy jsme dvě hodiny sledovali nádherné, energické vystoupení sportovců z vybraných jednot, doplněné hudbou a světelnou show. Celý večer byl pojat jako průřez historií Sokola a byl velmi dobře choreograficky zpracován. I na tomto večeru vystoupila Sokolská stráž a naše prapory Holešova byly dvěma z devíti praporů Župy Hanácké.

Po náročných zkouškách přišlo čtvrteční večerní vystoupení, které mělo nezapomenutelnou atmosféru plnou světelných efektů a dojemné hudby v podání Lucie Bílé a Jiřího Korna. Zahájení bylo velmi slavnostní za účasti českého prezidenta, a i když probíhalo za deště, na každého z přítomných dýchlo atmosférou hrdosti a spojenectví. V programu bylo deset sletových skladeb a my poprvé odcházeli s pocitem, že jsme odcvičili svoji skladbu co nejlíp za velké podpory publika. Prapor jednoty byl dekorován sletovou stuhou.

Druhé odpolední páteční vystoupení bylo předvedeno za účasti blízkých a rodin, kteří nás přijeli podpořit. V pátek navečer se účastníci sletu mohli pobavit a rozloučit v prostorách Tyršova domu a v sobotu je již sletový vlak vezl domů. Po celém týdnu jsme měli v sobě velmi smíšené pocity. Super pocit, že jsme to zvládli před tak velkým publikem, že jsme prožili krásný týden se svými sokolskými bratry a sestrami, ale taky ten smutný pocit, že už to celé skončilo….

Děkujeme moc našim sponzorům za finanční podporu naší účasti na tomto sletu. Především velké díky patří městu Holešov, které nás podpořilo v rámci dotace z Fondu kultury, sportu, vzdělávání a sociálních věcí města Holešova. Další díky patří všem cvičencům, kteří cvičili sletové skladby a věnovali tomu svůj volný čas a samozřejmě i jejich rodinám za jejich podporu a porozumění.

Za T. J. Sokol Holešov

Eva Poiselová

prapor

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14